COACHING VAN DOOREN
ONDERSTEUNING BIJ STRESS EN BURN-OUT 

2024-02-29

“Ik ga op vakantie en ik neem mee…” (juli 2023)

Vakantie blog.png
Ken je dat ook nog? Dat spelletje deed ik als kind. In een kring fluisterden we door;”  Ik ga op vakantie en ik neem mee… ” Ieder kind verzon er iets bij wat meegenomen kon worden. Tot grote hilariteit, wanneer de laatste de hele lijst van bagage moest opnoemen, want na zoveel door gefluisterd te hebben was dat zeg maar “niet meer de goede inhoud van de koffer.”
Wat niet mee mag op jouw vakantie zijn natuurlijk  werkdruk,  mails, files, tijdsdruk. Vakantie is nodig om mentaal te kunnen herstellen en om nieuwe energie op te doen.
Schakel dus op tijd af. Zet je mail op afwezigheid.  Liefst een dag voor je afwezigheid zodat je rust hebt om zaken af te werken, over te dragen. Zet de meldingen op je telefoon uit zodat je niet in de valkuil trapt om op vakantie je mail te checken.
Probeer voor je vakantie ook niet alles koste wat kost af te maken Stel prioriteiten en kijk wat haalbaar is. Het risico bestaat anders dat je jezelf door veel te hoge eisen zo uitput dat je daar vervolgens de eerste dagen van de vakantie nog last van hebt. En dat geeft weer andere stress en wrijving met je reisgenoten. Plan als het kan een paar dagen om je voor te bereiden op je vakantie en over te schakelen naar de vakantiemodes.
Ik wens je een fijne en vooral ontspannen vakantie!

#stress #coaching #vakantie #ontspannen #burnoutcoach

Marieke van Dooren - 12:32:49 | Een opmerking toevoegen